1300

Ok

A papír a papírkimeneti nyílásban akadt el.

Megoldás

Ha a papírkimeneti nyílásban elakadt papírt lát, kövesse az alábbi eljárást az elakadt papír eltávolításához.

A videó megtekintése (Windows)

A videó megtekintése (Mac)

Megjegyzés

  • Ha nyomtatás során az elakadt papír eltávolítása érdekében ki kell kapcsolnia a készüléket, törölje a nyomtatási feladatokat a készülék kikapcsolása előtt a Stop gombbal.

  1. Lassan húzza ki a papírt.

    Fogja meg két kézzel a papírt, majd lassan húzza ki, ügyelve, hogy ne szakadjon el.

    Fontos

    • Ne húzza ki a papírt az elülső tálcából akkor sem, ha látja az elakadt papírt az elülső tálcában. Ha erőltetve húzza ki a papírt az elülső tálcából, megsérülhet a készülék.

    Megjegyzés

    • Ha nem sikerül az elakadt papírt kihúzni, kapcsolja ki a készüléket, majd kapcsolja vissza. A nyomtató automatikusan kiadhatja a papírt.

    • Ha nem tudja kihúzni a papírt a papírkimeneti nyílásból, próbálja meg kihúzni a továbbító egységből.

      1303

    • Ha a papír elszakad, és nem tudja kivenni az elakadt papírt a papírkimeneti nyílásból, nyissa ki a papírgyűjtő fedelét a papír eltávolításához.

      Elakadt a papír a készülék belsejében

  2. Töltse be újra a papírt, majd nyomja meg a készülék Fekete (Black) vagy Színes (Color) gombját.

    Ha a készüléket az 1. lépésben kikapcsolta, a várólistában szereplő összes nyomtatási feladat törlődött. Indítsa újra a nyomtatásokat, ha szükséges.

    Megjegyzés

    • A papír újratöltésénél ellenőrizze, hogy a nyomtatáshoz megfelelő papírt használ-e, és az előírt módon tölti-e be azt a készülékbe.

    • Azt javasoljuk, hogy ne használjon A5-ös papírt fényképeket vagy ábrákat tartalmazó dokumentumok nyomtatásához, mivel ilyen papír esetén előfordulhat, hogy a nyomat meghajlik, és elakadást okoz.

Ha nem sikerült eltávolítani a papírt vagy a papír elszakad a készülék belsejében, illetve ha a papírelakadási hiba a papír eltávolítása után is fennáll, lépjen kapcsolatba a szervizközponttal.